Hyppää sisältöön
Pirilän Kukkatalo tuottaa vuosittain valtavan määrän erilaisia kesäkukkia ruukuissa ja amppeleissa

Kesäkukkien joukosta löydät vaihtoehdon paahteeseen ja valoisaan sekä puolivarjoisasta varjoon

Valitse kesäkukat oikein

Kesäkukkien valtavasta valikoimasta löytyvät oikeat vaihtoehdot paahteesta aurinkoon, puolivarjosta varjoon.

Auringossa viihtyviä kesäkukkia

Kesäkukista auringossa viihtyviä ovat mm. pelargoni, diana, kosmoskukka, neilikka, marketta, siniviuhka, timanttikukka, daalia, tähtisilmä, verbena eli rautayrtti, tsinnia, tarhasamettikukka ja isosamettikukka, petunia (näitä löytyykin monenlaisia miljoonakelloista japaninkelloihin, pikkupetuniasta isokukkaiseen surfiniaan)

Paahteessa pärjäävät kesäkukat

Pelargoni on erinomainen kesäkukka paahteiselle paikalle ja se kestää myös hienoista kuivahtamista. Myös asterit ja erilaiset neilikat sietävät hyvin paahdetta.

Puolivarjon valinnat

Puolivarjo on monille kesäkukille se ihanteellisin paikka. Puolivarjoon sopivia kesäkukkia ovat auringossakin viihtyvät daalia, olkikukka, japaninkello, kesäbegonia, kesäpäivänhattu, neilikka, marketta, petunia, samettikukka, siniviuhka, timanttikukka, tähtisilmä, verbena. Varjoisammassa viihtyvät orvokki, värinokkonen, koristeupakka, lobelia, krassit, heliotrooppi, purppura-apila, keijunmekko.

Varjossa viihtyvät

Varjossa viihtyy kesäkukista esim. verenpisara, poutapilvi (eli harsotyräkki), ahkeraliisa, uudenguineanliisa (eli sateenkaaripalsami), karjalanneito (eli neitobegonia), lumihiutale ja mukulabegonia.

Entä mitä valitaan hautausmaalle?

Haudoille vietävien kesäkukkien ja muiden istutettavien suhteen kannattaa selvittää, onko seurakunnalla niiden istuttamiseen liittyviä ohjeita ja sääntöjä. Huomioi myös istuttamasi kasvin koko täysikasvuisena, esim. tuija ei välttämättä ison kokonsa takia sovi haudalle. Älä myöskään istuta mitään sellaista, joka leviää. Haudalle sopivia kesäkukkia ovat mm. ruusubegonia, mukulabegonia ja kesäbegoniat, pelargonit, orvokit, marketat ja verenpisarat.

Haku