Hyppää sisältöön

Algerianmuratti

Hedera algeriensis Montgomery

Algerianmuratti on reheväkasvuinen viherkasvi, joka sopii amppeliin tai kesäkukkaistutuksia rehevöittämään, voi myös talvehtia suotuisissa olosuhteissa
5,90 

Algerianmuratti vehreyttää kesäkukkaistutukset ja talvehtii suotuisissa olosuhteissa

Valon tarve

Muratti viihtyy puolivarjoisassa tai varjoisassa, suhteellisen viileässä paikassa. Valkokirjavat lajikkeet vaativat kuitenkin vihreälehtisiä enemmän valoa. Vältä suoraa auringonpaistetta, sillä se polttaa helposti lehdet ja heikentää kasvia, jolloin se on myös alttiimpi tuholaisille.

Kastelu

Kastele murattia keväästä syksyyn melko runsaasti, sillä mullan kuivuessa se käperryttää ja varistaa lehtiään. Talvella voit antaa pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä.

Vihreälehtinen muratti viihtyy talvella parhaiten 10-15 asteessa, valkokirjavalehtiset lajikkeet vaativat hiukan lämpimämpää, 15-20 asteista tilaa.

Lannoitus

Lannota muratteja miedolla lannoitteella keväästä syksyyn kerran viikossa.

Muu hoito

Voit antaa muratin versojen kasvaa haluamallasi tavalla. Voit tukea ne pystyyn tukikeppien avulla tai antaa niiden riippua vapaasti amppelista tai kasvaa lamoavasti ikkunalautaa pitkin. Leikkaaminen ei varsinaisesti ole tarpeen, mutta se edistää kasvin haaroittumista.

Myyntikoko

ø 12-13 cm muoviruukussa

Saatavuus Saatavilla myymälöistä

Haku